Uit het verslag van:

Om een idee te krijgen van hoe onze leerlingen maatschappelijke stage ervaren, kun je hieronder een aantal citaten lezen die afkomstig zijn uit MAS-verslagen. Veel leesplezier toegewenst!

“Er waren ook twee veulentjes, een mannetje en een vrouwtje. De twee veulentjes die er op dat moment waren mochten daarna de wei in om te spelen en te rennen. Dat vond ik het leukste om te doen! Als het te koud was voor de wei dan brachten wij ze naar de binnenbak. Dat is een grote bak met zand in een grote schuur. Daar konden ze dan lekker spelen. Ik mocht ook een keer met zo’n veulentje lopen. Echt zo schattig!!!”
Maud van Dam 2C
manege Middenhof

“Mijn stage begeleider was Denise Ham. We mochten de boot opknappen en de tafel schuren en in de lak zetten, ook mochten we de trap schuren en in de lak zetten. Ik ben hier terechtgekomen door dat ik op NL doet ging kijken voor een stage en toen vond ik dit de leukste stage plek. Het was voor mij een geweldige en super leuke dag . Ik vond het erg bijzonder dat ze dit schip met 13 dikke mannen naar Vlaardingen hebben gebracht en dat het schip een bezoekerscentrum is en een escape boot.”
Lavina Hoogendijk 2Q
NLDoet, Theadora

“Ik heb met leerlingenraad veel gedaan bijvoorbeeld : met disco’s helpen dat vond ik erg leuk je leert zorgvuldig omgaan met spullen en je leert hoe je moet organiseren. In de leerlingenraad zitten een paar leerlingen van de hele school. En de sfeer was heel gezellig . Het mooie vond ik dat je zoveel voor elkaar kunt krijgen in zo’n korte tijd. En iedereen kreeg veel complimenten. Ik durfde veel vragen te stellen. En wat ik minder fijn vond dat er soms wel wat gezeur was.”
Lavina Hoogendijk 2Q
Leerlingenraad

“Antipesto is opgericht omdat er veel kinderen op school en bij de sport gepest worden. Ze proberen met voorlichtingsfilms die gemaakt worden door jongeren iedereen bewust te maken wat pesten kan doen met je. Verder kan Je daar ook projecten met muziek en sport volgen.
Ze proberen kinderen te laten nadenken over wat wel goed is en wat niet.
Ik heb geleerd hoe ik moet samenwerken en hoe ik om moet gaan met mensen die niet alles kunnen. Zoals blinden mensen.
Maatschappelijke stage vindik prima, je leer mensen kennen die je anders niet snel leert kennen.
En je kan leren van deze mensen en je helpt ze ook nog ergens mee.”
Rowan Kalf 2F
Anti Pesto

“Ik dacht dat een baan als conciërge niet zo moeilijk was. Maar toen ik stage ging lopen bij Irma Vennik de conciërge van Het Visnet zag ik pas hoe moeilijk/belangrijk het is om conciërge te zijn want elke dag als ik er was kwam er wel een docent of een leerling die hulp nodig had. Dus ik vind het heel belangrijk dat er maatschappelijke stage op deze school is zodat de leerlingen kunnen zien dat het soms niet zo makkelijk is als het lijkt.”
Dylany Blokpoel 2P
Het Visnet.

“Ik vind plezier maken een van de belangrijkste dingen, want voetbal is maar een spelletje, met elkaar goed en respectvol omgaan is veel belangrijker.”
Dani Bunt 2P
Excelsior Maassluis

“Er was een kind wat bijna nooit praat. Toen ging ik me veel met hem bezig houden en uiteindelijk ging dat jongetje wel met mij praten. We gingen met de dino’s spelen, want dat vond hij leuk om te doen en toen ging hij de hele tijd met mij praten. Hij had het ook tegen zijn ouders verteld en dat vond ik heel bijzonder. Hij had verteld dat ik zijn vriend was. Ik vond het wel moeilijk om contact met hem te maken, maar ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt was.”
Jarno Buitelaar, 2B
Kinderdagverblijf Fransje Plukkebol

“Vrijwilligerswerk vond ik vroeger vooral tijdverspilling. Nu ik zelf taken heb gedaan, snap ik ook dat het leuk kan zijn om samen met anderen wat te bereiken.”
Jonathan van der Horst 2P
Kerk van de Nazarener