Geuzencollege

Werk je graag samen met anderen en is het organiseren en begeleiden van activiteiten echt iets voor jou? Dan moet je zeker Sport en Welzijn kiezen!

Ben je sportief en lijkt het je leuk om voor een groep te staan? Dan kun je op deze opleiding je hart ophalen. Zo leer je wedstrijden in je eigen klas in goede banen te leiden, compleet met het geven van een warming-up, en krijg je in de vingers hoe je sportactiviteiten organiseert voor mensen van buiten de school. Wekelijks ben je ongeveer 4 uur extra met sport bezig, waarbij het vooral draait om sporten die tijdens de reguliere lessen LO niet aan de orde komen.

Tevens leer je wat er allemaal komt kijken bij een evenement, van de logistiek tot de PR en de communicatie. Je begeleidt diverse projecten, zoals een Oudhollandse spelletjesavond voor senioren. Daarnaast werk je aan de opleiding Sport & Welzijn onder meer mee aan het Vlaardingse Sportgala en geef je onder begeleiding les aan jonge basisschoolleerlingen. Een vast onderdeel vormt het houden van kampen en sportdagen voor de onderbouw van het Geuzencollege.

Sport & Welzijn

Sport en Welzijn is zowel op BBL-, KBL- als GL-niveau te volgen. Heb je eenmaal dit diploma op zak, dan kun je op het mbo terecht voor de meest uiteenlopende opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs, de beveiliging, politie, defensie en sport & recreatie.

Onze opleiding Sport & Welzijn maakt deel uit van het VMBO profiel Zorg & Welzijn breed.