Mirjam in het World Horti Center

Interview met Management- en Beheer assistent Mirjam van der Valk

Mirjam van der Valk is spin in het web bij Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk. Zij ondersteunt het management, doet de administratie, regelt de financiën, organiseert evenementen, verzorgt elke week de digitale nieuwsbrief en is vraagbaak voor docenten en studenten. Daarnaast acteert ze en passant tijdens de praktijkexamens ook nog overtuigend een lastige klant. “Ik vind het prettig om bij veel aspecten van de school betrokken te zijn”, lacht ze.
Mirjam in het World Horti Center
“Laat mij maar lekker op de achtergrond alles regelen”

Toen Mirjam ruim 20 jaar geleden bij het stafbureau van Lentiz onderwijsgroep (toen Holland College) ging werken, stond de administratie nog in de kinderschoenen. Alles gebeurde op papier, zoals trouwens bij veel bedrijven in die tijd. “De facturen gingen op een stapel. Een keer per week kwam een externe boekhouder langs voor de betalingen,” herinnert Mirjam zich. “Ik ben begonnen structuur in de administratie aan te brengen”, vertelt ze. “Dat had ik eerder ook bij andere bedrijven gedaan, dus ik had ervaring. Sommige onderdelen die ik toen heb ingevoerd, gebruiken we nu nog steeds”.

Je kunt jezelf blijven ontwikkelen

Bij Lentiz krijg je de vrijheid je werk te doen zoals jij het wilt. Tegelijkertijd word je aan alle kanten ondersteund met coaching en cursussen en kun je jezelf blijven ontwikkelen. Ik heb Cambridge Engels gedaan, een cursus over leiderschap, en de opleiding management assistente/secretaresse omdat mijn takenpakket steeds breder werd. Zo hield ik mij op een gegeven moment ook bezig met facilitair management, want Lentiz groeide hard en er waren nogal wat verhuizingen.”

 “Door de jaren heen heb ik op vijf verschillende locaties gewerkt”, vertelt de geboren Westlandse. “Elke locatie is anders, en overal is het leuk. Ik vind de sfeer op een school gezellig. Met jongeren om je heen gebeurt er altijd wel wat. En ook de contacten tussen de collega’s zijn goed. Er wordt veel gelachen in de personeelskamer en op vrijdagmiddag drinken we vaak met elkaar een drankje. Maar er wordt ook hard gewerkt. Door de docenten en de studenten. “Westlanders zijn harde werkers”, weet Mirjam uit ervaring. “Jongeren die hier opgroeien werken van jongs af aan in de tuinderijen. Maar ze kunnen ook goed feesten. ‘Het leven ten volle leven’, dat is ons motto.”

World Horti Center

De huidige werkplek van Mirjam bevindt zich dichtbij huis, namelijk in het World Horti Center in Naaldwijk – hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector.  “Wij zijn dé plek voor opleidingen in de tuinbouw in het Westland en bieden opleidingen aan die passen bij de huidige maatschappelijke vraagstukken, zoals Voeding & Voorlichting en Watermanagement. De meeste studenten komen uit het Westland, maar sommige specialistische opleidingen trekken inmiddels ook studenten uit Noord-Holland en Zeeland.”

Ook de tuinbouwbedrijven laten zich regelmatig zien in het WHC. “Ondernemers ontvangen hier hun relaties, die vaak van heinde en ver komen”, heeft Mirjam gemerkt. “Het hele jaar is er in het pand een vakbeurs met innovaties uit de glastuinbouw op het gebied van techniek, toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw. Ik zit op een centrale plek, waar iedereen langs loopt. Daarnaast staat ook het kopieerapparaat bij mij om de hoek. Het is hier dus altijd bedrijvig, dat vind ik prettig. Al is dat het laatste jaar door corona natuurlijk een stuk rustiger geworden. Ik verheug me er nu al op dat we na de zomervakantie weer gewoon open kunnen gaan.”

Ook bij Lentiz werken? Bekijk onze recente vacatures!
Terug naar het nieuwsoverzicht