Samenwerken in de regio

Lentiz, partner in de regio

Lentiz werkt samen met externe partijen. We ontwikkelingen nieuwe opleidingen en zorgen voor een vraaggestuurd aanbod. We zijn actief in onze regio. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van samenwerkingsvormen van Lentiz.

Kijk eerst eens naar ons filmpje van de Food Innovation Academy!

World Horti Center

Lentiz is mede-initiator van World Horti Center, hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. World Horti Center is een unieke samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid met internationale focus.

MBO Westland, Demokwekerij Westland, WHC Expo bv en gemeente Westland vormen samen het toonaangevende platform waar diverse internationale bedrijven en partijen kunnen innoveren en netwerken en waar kennis wordt gedeeld.

Mbo-opleidingen

Lentiz | MBO Westland is gevestigd in World Horti Center. MBO Westland zelf is een unieke samenwerking tussen de drie mbo-onderwijsinstellingen Albeda College, Lentiz en ROC Mondriaan. Hier kunnen studenten kiezen uit meer dan twintig opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4.

Met opleidingen in handel, zakelijke dienstverlening, techniek, groen, zorg en food leidt MBO Westland specialisten en vakmensen op voor diverse sectoren. Het opleidingsportfolio van Lentiz | MBO Westland sluit daarmee aan op de behoeften van het regionale bedrijfsleven.

 • World Horti Center - gebouw
 • Productuitleg ondernemer WHC
 • Participant WHC
 • Uitleg in kas WHC
 • Buitenlandse gasten WHC
 • MBO Bloemsierkunst

Equestrum

Equestrum is het Internationaal Hippisch Kennis- en Innovatiecentrum. Het is het natuurlijke verzamelpunt van kennis en kunde van en voor de sector op het gebied van topsport, recreatiesport en aangepaste sport, met een belangrijke focus op dierenwelzijn.

Het is een plek waar mensen samenkomen en kennis en ervaringen delen, waar maatschappelijke meerwaarde ontstaat en waar crossovers naar andere sectoren tot stand komen.

Equestrum heeft een onafhankelijke, transparante en professionele positie als aanjager en is het clubhuis voor de ontmoeting van mensen uit bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek, overheden en anderen, in een ongedwongen, warme, toegankelijke en professionele sfeer.

Daarnaast is Equestrum de plek waar (hippische) bedrijven terecht kunnen voor hun ontwikkelingsvraagstukken en innovatieve ideeën. Het practoraat, ofwel het onderzoekgedeelte van de opleiding, werkt in samenwerking met het bedrijfsleven, praktijkgerichte onderzoeksprojecten uit. Dit versterkt de kwaliteit van de opleiding en maakt actuele kennis en onderzoeksresultaten beschikbaar voor de bedrijven.

Mbo-opleiding Paardensport

In samenwerking met Equestrum, KHNS, KWPN, FNRS en het regionale hippische bedrijfsleven biedt Lentiz dé paardensportopleiding van Nederland op mbo-niveau. Dit is een vierjarige mbo-opleiding op niveau 4 met doorstroommogelijkheden naar het hbo, bijv. de opleiding (Hippische) bedrijfskunde.

Lentiz en Equestrum werken voor de opleiding samen met uitsluitend professionele, kwalitatief hoogstaande bedrijven in de hippische sector. Zo krijgen de studenten van de opleiding hun praktijklessen bij het hippisch topsportbedrijf Chardon.

Er zijn inmiddels 12 hippische topbedrijven aangesloten bij dit initiatief en verbonden aan de opleiding. Zij hebben de opleiding mede vormgegeven, zijn verbonden aan het lesaanbod en de stages en betrokken bij de intake van de studenten. Hierdoor is er maximale aansluiting tussen de arbeidsmarktbehoefte van de bedrijven en de opleiding van de studenten.

Ook overheidsinstellingen sluiten aan bij dit initiatief; de Provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag zijn nauw betrokken bij Equestrum.

 • Beeld Chardon_25jan
 • Lentiz MBO Paardensport
 • Paardensport_student met paard
 • MBO Paardensport Maasland

Kenniscentrum voor ontmoeting en verbinding

Lentiz is mede-initiator van de Food Innovation Academy. Hier werken bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen rondom de thema’s food, health en technology. Met elkaar vormen ze hét kennis- en innovatiecentrum van de levensmiddelenindustrie in de regio Rotterdam-Den Haag. Door te netwerken en gebruik te maken van elkaars kennis en kunde komen er interessante food-innovaties tot stand.

In onze (MRDH-)regio huisvest een groot aantal levensmiddelenbedrijven die gebruik maken van hoogwaardige technologie en die plaats bieden aan goed opgeleide mbo- en hbo-levensmiddelentechnologen en -technici. Om de sector blijvend te voorzien van vakmensen werken bedrijven, onderwijs en overheid samen in de Food Innovation Academy.

Kijk eens naar een voorbeeld van praktijklessen in de Food Innovation Academy.

Food-opleidingen van Lentiz

Lentiz | LIFE College biedt bij de Food Innovation Academy 4 mbo-opleidingen aan: Food, Voeding & Technologie, Voeding & Kwaliteit en Food & Lifestyle. Inholland biedt de hbo-opleiding Food Commerce & Technology en het IJscentrum van Lentiz | Cursus & Consult is verbonden aan de Food Innovation Academy.

De nauwe samenwerking met de deelnemende bedrijven zorgt ervoor dat studenten echt praktijkervaring kunnen opdoen, ook buiten de stages om. De opleidingen in de voedingsmiddelenindustrie leiden op voor een carrière in de levensmiddelentechnologie. En de werkgelegenheid is enorm. Alle aangesloten bedrijven bieden afgestudeerde studenten graag een baan aan.

 • Partnerborrel Food Innovation Academy
 • Labruimtes Food Innovation Academy
 • Opening IJscentrum FIA
 • Kenniscafe 1_ Food Innovation Academy
 • Viltjes Logo Kenniscafe 1_ Food Innovation Academy
 • Student bij Food Innovation Academy
 • Studenten bij Food Innovation Academy
 • Partnerborrel Food Innovation Academy