Geuzencollege

DOMIAC

Leef je uit tijdens de donderdagmiddag! Hou je van zingen, ben je goed in sport of werk je graag met je handen? Dan kun je op het Geuzencollege je hart ophalen. Op een flink aantal donderdagen kun je namelijk deel uitmaken van de sportklas, techniekklas, kunstklas of muziekklas.

Met deze activiteiten willen we jouw kwaliteiten en talenten verder ontwikkelen, of je laten ontdekken waar je passie ligt. Dit helpt je te kiezen uit een van de zes opleidingen in de bovenbouw. Onze donderdagmiddagactiviteiten zijn dus bijzonder nuttig, maar boven alles erg leuk en gezellig! Als je hieraan wilt deelnemen, betalen je ouders of verzorgers een bijdrage.

Sportklas

Vind je het leuk om te sporten, dan is de sportklas echt iets voor jou. We doen vooral sporten die tijdens de reguliere gymlessen niet aan bod komen. Je moet daarbij denken aan water- en wintersporten, maar bijvoorbeeld ook aan judo, boksen of karate. We testen je conditie, nemen je mee naar de sportschool en leren je met een snowboard een helling af te glijden. Bij het laatste krijg je les van een echte skileraar. Leerzaam en spannend tegelijk!

Techniekklas

Denk je eraan een technisch vak te kiezen? Dan ben je van harte welkom in onze techniekklas, de ideale voorbereiding voor onze opleiding Techniek & Onderhoud. Je enthousiasme voor een technisch beroep wordt hier flink aangewakkerd! In samenwerking met diverse bedrijven en instellingen maak je onder meer kennis met bouwtechnieken, metaalbewerking en autotechniek.

Graffiti Geuzencollege

Kunstklas

Ben je creatief, hou je van tekenen of schilderen en lijkt het je leuk iets te ontwerpen? Meld je dan aan voor de kunstklas en laat zien wat je kunt! Zelf iets creëren is erg leuk, of dat nu met hout, papier of verf is. Op diverse middagen krijg je opdrachten van gastdocenten. Ook nemen we een kijkje in een museum, waar je vast veel inspiratie opdoet om je eigen kunstwerk te maken. Aan het eind van het schooljaar kun je je werk laten zien aan anderen, dus doe je best!

Muziekklas

Zing je graag of bespeel je een instrument? En wil je graag beter worden? Dan kies je natuurlijk voor de muziekklas. Samen gaan we aan de slag om een echt optreden neer te zetten. Op weg hiernaartoe leer je onder meer beter te zingen en hoe je op een podium moet staan. Als je een instrument bespeelt, leer je beter samen te spelen met anderen. Ook nemen we een kijkje bij een echt poppodium of een heuse muziekstudio!