Geuzencollege

Droom je van je eigen restaurant? Hou je ervan mensen een fijne avond te bezorgen? Dan is de opleiding Horeca en Commercie beslist iets voor jou!

Stel je eens voor: je bent de chef van een restaurant en hoort hoe lekker het eten was. Of je ziet hoe gasten met een brede glimlach een vette fooi achterlaten. Deze opleiding leert je daarvoor alvast de basis. Gastvrijheid en kookkunst staan voorop, maar ook de zakelijke kant vergeten we niet. Denk aan marketing, boekhouden en rekenen. Zo stap je goed voorbereid binnen op het mbo.

Ook leer je bij ons te werken onder druk, zowel binnen als buiten de schoolmuren. Wat dacht je van koken en serveren in ons eigen restaurant LEF!, met gasten van buiten de school? Of het verzorgen van lunches, cateren en het spelen van gastheer of gastvrouw tijdens een bijeenkomst? Een stageplaats bij een restaurant of hotel in Vlaardingen behoort ook tot de mogelijkheden. De praktijk is vaak de beste leerschool. Daarom maken we excursies naar horecabedrijven en nodigen we professionele koks uit als gastdocent.

Horeca & Commercie

Je leert ook goed samen te werken, want horeca is teamwork. Met praktische opdrachten ontwikkel je deze vaardigheden. Soms maak je die alleen, soms samen met andere leerlingen. Denk aan het opzetten van een website of het ontwerpen van je eigen restaurant. Leren doe je door te doen.

Horeca en Commercie vormt een spannende en afwisselende opleiding waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Ben je al enthousiast? Dan ben je op deze opleiding van harte welkom!

Onze opleiding Horeca & Commercie maakt deel uit van het VMBO profiel Zorg & Welzijn breed.