Groen van Prinstererlyceum

Leermiddelen

Een aantal jaar geleden heeft de overheid bepaald dat ouders niet meer hoefden te betalen voor de schoolboeken. De scholen krijgen sindsdien geld om de boeken en andere leermiddelen voor de leerlingen aan te schaffen. De schoolboeken zijn dus niet gratis!

Het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum werkt samen met de firma Iddink om de leermiddelen voor onze leerlingen te verzorgen.

Je kunt daar de leermiddelen bestellen die je nodig hebt.

Leermiddelen klas 1 en 2

Om bij te dragen aan de digitale ontwikkeling van iedere leerling heeft het Groen van Prinstererlyceum gekozen om in leerjaar 1 en 2 in de klas met laptops te werken. Het lesmateriaal in deze klassen is dan ook voornamelijk digitaal. Bestellen van de schoollaptop gaat via the rent company. Hoe u deze laptop kunt bestellen zult u na aanmelding van ons horen.

Alleen voor een enkel vak verzorgt Iddink nog het lesmateriaal.

ECK iD

Het is ook noodzakelijk om bij Iddink een account aan te maken (klas 1) of in te loggen (klas 2 en hoger) voor het aanmaken van een ECK-id.

Het ECK iD is wettelijk bepaald als hét unieke iD van een leerling dat fungeert als anonieme sleutel in de geautomatiseerde processen tussen school, portaalleveranciers en uitgeverijen. Het ECK iD is bedoeld om digitaal leren veilig en betrouwbaar te houden. Daarnaast zorgt het voor een soepele en betrouwbare uitlevering van het digitale lesmateriaal. De VO-raad adviseert ook te bestellen met ECK iD. Kijk voor meer informatie over het ECK iD op www.eck-id.nl.

Hoe je dat doet vind je in de bestelinformatie van Iddink.

Bestellen

De leermiddelenlijst voor 2023 – 2024 is beschikbaar bij Iddink (www.iddink.nl) voor het bestellen van de fysieke leermiddelen.

Zorg dat je eerst zeker weet voor welk leerjaar en niveau (bijvoorbeeld 2 havo, 3 vwo tto, 4 mavo) je bestelt. Voor de bovenbouw moet je natuurlijk ook je vakkenkeuze goed in de gaten houden.

Als je na 10 juli 2023 bestelt, kost het extra tijd en geld om je bestelling verzendklaar te maken. Deze extra kosten brengt Iddink gedeeltelijk in rekening. De schoolcode waar naar gevraagd wordt is: CQJX39RV
Let er bij het bestellen op dat de naam van de leerling wordt ingevuld en niet de naam van een ouder of iemand anders die de bestelling doet.

Bereikbaarheid van de firma Iddink

Ga voor de oplossing van al je vragen naar: www.iddink.nl 

Mocht het zo zijn dat je meer hulp nodig hebt, maak dan gebruik van telefoonnummer: 0900-444 2222 (€0.10 per minuut). Achter dit nummer bevindt zich een geautomatiseerd keuzemenu dat 24 uur per etmaal gebruikt kan worden. Mocht dit systeem je eventueel niet kunnen helpen, dan word je, tijdens kantooruren, vanzelfsprekend ook persoonlijk te woord gestaan.