Maatschappelijke stage

In het kader van Burgerschap vindt het Groen het belangrijk dat onze leerlingen zich actief inzetten voor de maatschappij. Daarom nemen alle leerlingen uit 2 mavo, 3 havo en 3 vwo verplicht aan de maatschappelijke stage (MAS) deel, die uit 30 uur bestaat. In 2 havo en 2 vwo lopen de leerlingen al een klassikale stage ter introductie van vijf uur.

Het doel van de maatschappelijke stage is dat alle jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met én een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving (vrijwilligerswerk). De stage moet zinvol zijn, zowel voor de leerling als voor de samenleving. De leerling leert samenwerken en verantwoordelijkheid nemen; hij merkt dat zijn inzet er toe doet.

De samenleving merkt dat de leerling leuke en nuttige dingen doet; zo ontstaat er wederzijds begrip tussen verschillende groepen mensen. Dat versterkt de maatschappelijke samenhang en zorgt voor meer wederzijds respect. MAS past in onze missie van verbinden met elkaar en de buitenwereld. Er is een stageovereenkomst tussen de school en het bedrijf/instituut waar de stage plaats vindt. De coördinatie van de maatschappelijke stage ligt bij mevrouw De Vries (mavo) en mevrouw Pranger (havo en vwo).

Download hier de verschillende documenten die voor je stage nodig zijn:

 

PDF-bestandInformatieboekje

PDF-bestandStappenplan en formulieren

MS Word-bestandAanvraagformulier MAS

MS Word-bestandBeoordelingsformulier MAS

MS Word-bestandVerslagformulier MAS