10 december 2017

Reviuslyceum opnieuw naar Benelux-finale FIRST LEGO League

Onderwijs

Dit jaar heeft een team van het Lentiz | Reviuslyceum voor de derde keer op een rij de eerste prijs gewonnen tijdens de regiofinale van de FIRST LEGO League® in Rotterdam. De havo/vwo-school uit Maassluis sleepte dit jaar maar liefst vier prijzen in de wacht, waaronder de prestigieuze ‘TechniekAward’!

 

De FIRST LEGO League® is een wereldwijde wedstrijd waar jaarlijks meer dan een kwartmiljoen jongeren tussen de 9 en 15 jaar uit meer dan 80 landen aan deelnemen. Tijdens de wedstrijd worden de kinderen uitgedaagd om in teamverband de maatschappelijke rol van techniek en technologie  te onderzoe­ken.

Lentiz | Reviuslyceum deed dit jaar voor de vijfde keer mee met drie teams. Twee jaar geleden wist een van de teams zich voor het eerst te plaatsen voor de Benelux­ finale en ook vorig jaar viel de school deze eer ten deel.

Op 3 februari 2018 zal een team van tien getalenteerde leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 14 jaar opnieuw de sportieve strijd aangaan met de beste teams in de Bene­lux. Deze finale vindt plaats in Leeuwarden.