14 juli 2017

Simma Cum Laude geslaagd!

Onderwijs

Iris van Klaveren, gymnasiumleerling van het Lentiz | Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen, is dit jaar summa cum laude geslaagd. Dat betekent dat zij een gemiddelde op haar eindlijst heeft dat hoger is dan een 9, om precies te zijn een 9,11. Ze behaalde drie keer het eindcijfer 10 (voor Latijn, Grieks en wiskunde B), zes keer een 9 en een keer een 8. Ook voor haar profielwerkstuk en de rekentoets behaalde Iris een 10. Om deze uitzonderlijke prestatie extra kleur te geven heeft de minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, Iris een brief gestuurd waarin ze haar complimenteert met het behaalde resultaat.

irisinad

Uitdaging
Iris is in mei 17 geworden. Op de basisschool heeft ze groep 2 en groep 3 gecombineerd in een jaar gedaan. Vanaf de tweede klas haalde ze al goede cijfers. Ze heeft er hard voor gewerkt en op een bepaald moment daagde ze zichzelf uit om alleen nog maar tienen te halen. De laatste jaren ging het leren haar gemakkelijker af. In haar vrije tijd werkt ze in de horeca, dat heeft ze tijdens haar examenjaar prima kunnen combineren.

Favoriete vakken
Haar favoriete vakken waren vooral Latijn en Grieks. Ze heeft overwogen om een vervolgstudie in deze richting te kiezen, maar uiteindelijk is haar keuze toch op rechten gevallen. Na de zomer gaat Iris rechten studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze is hiervoor mede geïnteresseerd geraakt door een bezoek aan de rechtbank in klas 4.

Flexrooster
Iris vindt het jammer dat ze de start van het Flexrooster, zoals dat volgend jaar op ’t Groen gaat draaien, niet meer meemaakt. “Dat was voor mij een ideaal rooster geweest, want daarin had ik nog meer mijn eigen keuzes kunnen maken”, zegt ze. Iris sluit met dit resultaat een mooie periode af. “Ik ben trots op mijn cijfers en zeker ook op het feit dat ik heb geleerd op een goede manier met leren en werkdruk om te gaan, zonder stress”. Iris kijkt uit naar de start op de universiteit, ze heeft er nu al zin in. Maar eerst nog even op vakantie!