Een week nadat Koningin Máxima het World Horti Center officieel heeft geopend kwam het Rijksmuseum langs. Reden voor hun bezoek was de Rijksstudio Award. De studenten van Lentiz | MBO Westland Bloem & Design gingen de uitdaging aan. Geïnspireerd door de oude meesters brachten zij op 15 maart live een ode aan historische kunstwerken uit het Rijksmuseum.

 

Rijksstudio Award

Het Rijksmuseum organiseert om het jaar de Rijksstudio Award. Met deze competitie nodigen ze het publiek uit om zich te laten inspireren door de collectie van het Rijksmuseum. Voor de studenten Bloem & Design is deze competitie in het onderwijsprogramma opgenomen. Zij gaan vanaf nu ieder jaar de uitdaging aan om een bloem-, groen- en stylingarrangement op te leveren. WBE Westland, Van Duyvenvoorde Flowers & Plants en Javadoplant leveren de studenten het snijgroen, de bloemen en de planten die ze nodig hebben om hun project te kunnen realiseren. Het Rijksmuseum vindt de inbreng van de groene sector zo bijzonder, dat zij de komende jaren juryleden afvaardigt voor de beoordeling. Een buitengewone synergie!

Student Joanne van Spronsen was vanuit de opleiding organisator van het project Rijksmuseum: “Het was een interactieve en energieke uitvoering waarbij de studenten live aan het werk waren. Bij de voorbereiding van het project kwam enorm veel kijken. Vanaf het eerste moment ben ik er bij betrokken. Zo heb ik de eerste contacten gelegd met onze enthousiaste sponsoren, bedrijfsbezoeken georganiseerd, bestellingen gedaan en prijzen geregeld, want het is tenslotte een wedstrijd!”

bloemenrijksmuseum

Spannende dag

Het was 15 maart een spannende dag voor de 14 mbo-studenten. In het World Horti Center maakten zij hun floraal object. De druk was hoog voor de studenten, zegt Joanne: “Werken met verse producten vergt creativiteit, verbeeldingskracht en flexibiliteit.” Gelijktijdig vond op een steenworp afstand de Royal FloraHolland Seasonal Trade Fair plaats. Met pendelbussen stonden op 14 en 15 maart de beurs en het World Horti Center met elkaar in verbinding. Zo konden de vele bezoekers van de vakbeurs zelf het unieke World Horti Center, de plek waar het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs elkaar vinden en versterken, ervaren.