Lentiz | Floracollege in Naaldwijk heeft als eerste Westlandse school de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum behaald.  Wethouder Piet Vreugdenhil heeft vanmorgen de Gouden Schaal aan directeur Jan Eliens overhandigd.

Op het Floracollege bekommeren wij ons om het welbevinden van de leerlingen. Een onderdeel van dat welbevinden is voeding. Gezonde voeding voor een gezonde geest (en een goed geheugen).
Vandaar dat wij ons hebben ingezet, samen met onze cateraar Van Leeuwen catering, voor het aanbieden van gezond eten en drinken. Niet alle producten die we in de kantine hebben vallen in de categorie ‘gezond’. De insteek van het voedingscentrum is: er moeten keuzemogelijkheden zijn voor de leerlingen. Leerlingen moeten bewust voor een bepaald (gezond) product kiezen. Gezond eten en drinken moet wel gestimuleerd worden. Dit kan door bijvoorbeeld een hoog percentage gezonde(re) producten in het assortiment te hebben, de gezonde producten op ooghoogte te presenteren en de gezonde producten meer vooraan in het assortiment te plaatsen.

Het landelijk Voedingscentrum heeft ons beoordeeld en aangegeven dat wij een Gouden Schaal hebben verdiend voor het thema Gezonde Schoolkantine. Uiteraard betreft Goud de hoogst haalbare kwalificatie. Wij zijn de eerste school in het Westland, die deze schaal in ontvangst mag nemen. Wij zijn hier bijzonder trots op.

Wij laten het hier niet bij zitten en werken het komend jaar verder aan het bevorderen van gezond gedrag op school. Zo werken wij steeds meer toe naar een Gezonde School in alle facetten!