Op 18 januari werd op het Zadkine het provinciale kampioenschap Skills Talents Economie en Ondernemen gehouden. Het team van Anna, Tamara en Daphne, leerlingen van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum, was een van de tien deelnemende teams. Met trots vertegenwoordigden zij de Lentiz onderwijsgroep en behaalden tijdens dit kampioenschap de tweede plaats!

 

Opdracht

De wedstrijdopdracht voor het provinciaal kampioenschap bleek een tikje uitgebreider dan de opdracht in de voorronde. Naast het berekenen van verschillende artikelprijzen en het bijwerken van een voorraadadministratie moest er ook een klant worden geholpen in een gesimuleerde winkel en een cadeautje worden ingepakt. De teams hadden twee uur de tijd om de opdracht te voltooien.

Uitslag

Het was lang wachten op de uitslag, maar er viel genoeg te beleven op het Zadkine, waar tijdens het kampioenschap ook open huis werd gehouden. Uiteindelijk eindigde het team van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum met een minimaal verschil in punten op de tweede plaats.

skillshgl

Foto: het team van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum

Vakwedstrijden

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende teamvakwedstrijden kunnen derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. Anna, Tamara en Daphne van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum hadden de voorronde in de richting Economie en Ondernemen op hun eigen school gewonnen en veroverden hiermee een plaats op het provinciaal kampioenschap.