Revius MAVO

Geslaagde Open Dag

Anders dan anders
Op maandag 31 januari was onze Open Dag. In verband met corona was deze Open Dag iets anders dan anders. In plaats van een drukke avond met proeflesjes, demonstraties en leuke activiteiten in ieder lokaal, was het (bijna) leeg in de school. Vanaf 14.00 tot 21.00u konden leerlingen zich inschrijven voor een tijdslot van 30 minuten waarin zij een rondleiding kregen door leerlingen uit onze brugklas.

Ons onderwijs
Goed onderwijs is voor ons een combinatie van leuke en leerzame lessen.  Tijdens de rondleiding hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 daarom kennis vakdocenten en rondgekeken in hun lokaal. Ze hebben gezien hoe we met behulp van een iPad, lesboeken en opdrachten lesgeven. Iedere dag bieden we het 5e lesuur (tussen 11.45 en 12.30u) KeuzeWerkTijd aan. Dit lesuur mag je gebruiken om huiswerk te maken of vragen aan de vakdocent te stellen. Je mag dan zelf kiezen waar je je inschrijft. Dit is één van de dingen die past in ons beeld van goed onderwijs: een combinatie van leerzame en leuke lessen. Je schooltijd moet namelijk een fijne tijd zijn, waar je ook later met plezier op terug kijkt. De rondleiders vulden dit verhaal aan met hun eerlijke en persoonlijke mening. Een diploma (binnen vier jaar) is echter niet het enige belangrijke. We organiseren ook veel buitenschoolse activiteiten. Zo is er op donderdagmiddag een speciale kunst- en sportklas en doet iedere klas leuke activiteiten met de mentor. Daarnaast willen we iedereen de kans geven om aan een buitenlandse reis deel te nemen. In leerjaar 3 werken we samen met Lely aan uitdagende challenges in onze Next Generation-lokaal.

Ook een rondleiding?
Kon je helaas niet komen, maar ben je wel geïnteresseerd en wil je toch nog langskomen voor een rondleiding? Neem dan contact met ons op!

Inschrijven kan hier
Terug naar het nieuwsoverzicht