Revius MAVO

Schoolprofiel

Het Revius heeft twee scholen: de Revius MAVO en het Reviuslyceum. Het zijn twee verschillende scholen, maar we werken wel heel veel samen.
De Revius MAVO staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. We zijn dé school voor leerlingen met een mavo(vmbo-tl)-advies in Maassluis. Wij willen je die plek laten ontdekken waar kennen, kunnen, lol en ontwikkeling samenkomt. In onze lessen dagen je uit met kleinschalig en persoonlijk onderwijs. Hierbij richten we ons niet alleen op de directe omgeving, maar ook op de rest van de wereld. We bieden je kansen om kennis op te doen en toekomstvaardigheden te ontwikkelen. Zo leer je jezelf beter kennen en weet je uiteindelijk waar je talenten en interesses liggen. Het hele schooljaar is er veel aandacht voor allerlei culturele- en sportactiviteiten. We geloven erin dat je zo het beste uit jezelf kunt halen en voorbereid bent op een veranderende en veelbelovende toekomst.
Samen met jou willen we er een leuke tijd van te maken, waar je ook later nog fijn aan terugdenkt. Natuurlijk is het behalen van een diploma daarbij een belangrijk eindpunt, maar voor ons is school meer dan onderwijs alleen.

Sfeer
Er heerst een betrokken sfeer. Personeel, leerlingen en ouders kennen elkaar. Bij de start van de school zijn we samen tot drie belangrijke leef- en gedragsregels gekomen. In onze omgang vinden het belangrijk om hiernaar te handelen.
–  Respect
–  Vertrouwen
–  Verantwoordelijkheid

Ons doel
We willen leerlingen helpen, ondersteunen en kansen bieden om hun talenten te ontwikkelen. We willen een veilige plek bieden om samen te werken met leerlingen en hen te begeleiden bij hedendaagse vaardigheden en het kritisch leren denken, zodat we ook op de lange termijn het verschil kunnen maken.