Revius MAVO

Introductie dagen zeer geslaagd

Op dinsdag 1 en woensdag 2 september stonden de introductiedagen van de Reviusmavo op het programma. Dagen waarbij de leerlingen kennismaken met hun klas en de mentor.

De eerste klas werd vooral geinformeerd over de regels in de school en hoe het verder allemaal werkt. Toen deze informatie allemaal een beetje binnen was gekomen mochten zij ontspannen met een Goosechase door Maassluis. Een app waarbij je lopend door Maassluis verschillende missies moet voltooien.

De tweede klas ging in de ochtend aan de slag met het maken van een recept. Bij de ene groep ging dit beter dan bij de andere. Zo wist de ene groep niet dat er om een knoflook nog een schilletje zit die je eraf moet halen. ’s Middags kon deze groep lekker ontspannen op de sportmiddag  bij Excelsior Maassluis.

Voor de derde klas hadden de mentoren zelf een hele leuke activiteit verzonnen. Namelijk golfen bij Golfbaan Schinkelshoek in Vlaardingen. Van putten tot afslaan, alles werd geoefend. En de mentoren hebben hierbij ook een aantal talenten ontdekt.

Ook de vierde klas ging sportief aan de slag. Zij fietste naar het lyceum om vervolgens te water te gaan in een kano of op een sup. In het begin leek iedereen het droog te houden. Echter aan het eind gingen sommige vrijwillig en andere niet vrijwillig toch te water.

Op woensdag startte de lessen voor klas 2 en hoger en ging de eerste klas nog verder met de introductie. In de ochtend stond operatie afval op het programma. Een module waarbij de leerlingen wordt geleerd afval te scheiden en goed om te gaan met het milieu. Hier wordt op World Clean Up Day nog een vervolg aangegeven door het opruimen van zwerfafval rondom de school. In de middag mochten deze leerlingen naar de sportdag. Waar ook docenten werden uitgedaagd voor een wedstrijdje over de stormbaan.

Al met al een hele geslaagde introductie. Maar nu is het toch echt tijd om te beginnen aan de lessen.

  • leerlingen aan het golfen
Terug naar het nieuwsoverzicht