Revius MAVO

Leerling Revius MAVO is wethouder voor één dag

Wat gebeurt er als kinderen voor één dag de baas mogen zijn? De dertienjarige Taha heeft dit vandaag kunnen ontdekken en ervaren bij de gemeente Maassluis. Taha is tweedejaars leerling op het Revius Mavo en zat voor één dag op de stoel van wethouder Denise Mulder (o.a. onderwijs en jeugd).

De dag begon al vroeg. Om acht uur werd Taha door wethouder Mulder opgehaald voor een netwerkontbijt in Rotterdam. Daarna begon ‘wethouder Taha’ zijn werkdag in Maassluis. Hij kreeg een rondleiding door het stadhuis en ging in gesprek over verschillende beleidsonderwerpen waaronder duurzaamheid, sport en onderwijs. Daarna kreeg Taha de opdracht waar hij vandaag aan ging werken. Op verzoek van omwonenden wordt het veldje bij de Ververij opnieuw ingericht. Kinderen moeten hier fijn kunnen spelen, maar natuur en water krijgen hier ook een plek. Samen met twee collega’s bezocht Taha op de fiets het veldje, zodat hij een goed beeld kreeg van de situatie.

Eenmaal terug op het stadhuis was het tijd voor lunch in het werkcafé met de collega’s. Daarna ging Taha aan de slag met de inrichting van het veldje waarbij hij ook rekening moest houden met de verschillende mensen die het veldje ‘gebruiken’, zoals kinderen, jongeren en de ouders. Aan het einde van de dag presenteerde Taha met veel enthousiasme zijn ideeën aan wethouder Mulder en de betrokken ambtenaren en sloten ze de werkdag af.

Taha: “Ik vond het een bijzondere en leuke dag. Vooral omdat ik mocht nadenken over de inrichting van het speelveld en er voor moet zorgen dat er genoeg te doen is voor jong en oud. Maar ik moest ook rekening houden met de opvang van regenwater en eventuele overlast voor omwonenden. Ik denk snel in oplossingen en vind het leuk dat ik mocht meebeslissen over wat hier gaat komen.”

Wethouder Mulder deelt de positieve ervaring: “De nieuwsgierigheid en frisse blik van Taha werken aanstekelijk. En ik hoop dat ik Taha ook enthousiast heb gemaakt voor het werk bij de gemeente. Maar belangrijker vind ik dat Taha en andere leerlingen zien dat mijn werk voor ‘iedereen’ haalbaar is. Als je je best blijft doen, doorzet en blijft ontwikkelen, dan kun je op een dag het verschil maken en van betekenis zijn voor inwoners en de stad.”

Bron: Gemeente Maassluis

Terug naar het nieuwsoverzicht