Revius MAVO

LOB op de MAVO

Onderweg van leerjaar 1 naar leerjaar 4 maken leerlingen belangrijke keuzes voor hun uiteindelijke studie of latere beroep. Dit soort keuzes maken ze natuurlijk niet van de ene dag op de andere. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Het LOB-programma (LoopbaanOriëntatie en -Begeleiding) helpt hierbij.

LOB op de MAVO

MAVO 2 en 3

Onderweg van leerjaar 1 naar leerjaar 4 maken leerlingen belangrijke keuzes voor hun uiteindelijke studie of latere beroep. Dit soort keuzes maken ze natuurlijk niet van de ene dag op de andere. Daar gaat een heel proces aan vooraf. Het LOB-programma (LoopbaanOriëntatie en -Begeleiding) helpt hierbij. Na de herfstvakantie zijn de mentoren aan de slag gegaan met deze opdrachten in een online portfolio: Simulise. In deze opdrachten staan de vragen centraal: ‘Wie ben ik? , ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat wil ik?’. De leerlingen uit klas 2 worden voorbereid op een eerst vakkenkeus; de leerlingen uit klas 3 maken dit schooljaar een profielkeuze. Alvast voor in uw agenda: op 23 januari zal er een voorlichting voor ouders zijn van de leerlingen van MAVO 2 en MAVO 3 over de vakken en profielkeuzes. De uitnodiging hiervoor volgt later. 

MAVO 4

Onze examenleerlingen maken dit jaar de keuze voor een vervolgopleiding. Hiervoor zijn er in klas 4 verschillende voorlichters op school geweest, zo heeft onder andere Het Zadkine een leuke voorlichting gegeven en is verteld hoe de intakegesprekken verlopen. Vanuit het mbo zijn tips gegeven hoe onze leerlingen een goede profielkeuze kunnen maken. Het SVO kwam langs en heeft de leerlingen uitgedaagd met een leuke actieve quiz. Ook zij konden op het enthousiasme rekenen van onze leerlingen. In samenwerking met MBO Maasland is daarnaast een keuze-carrousel gestart. We zijn daar driemaal uitgenodigd om kennis te maken met diverse (groene) opleidingen en het leven als mbo-student. Leerlingen moeten zich vóór 1 april inschrijven voor een mbo-opleiding.

Terug naar het nieuwsoverzicht