Revius MAVO

Aanmelden leerling klas 1

Kom jij naar de Revius MAVO?

Nu aanmelden!

Aanmelden en inschrijven

Schooljaar 2024-2025

Vanaf 15 maart kan je via deze website je kind aanmelden voor onze school. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging per mail en nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak voor het Aanmeldgesprek.

Uiterlijk 15 mei 2024 hoor je of je kind definitief geplaatst is.

Bekijk de instructievideo hierboven om te zien hoe je je kind online kunt aanmelden.

Toelatingsprocedure

Schooljaar 2024-2025

Leerlingen met een vol TL-advies (of hoger) kunnen daadwerkelijk geplaatst worden. Leerlingen met een KB/TL-advies mogen zich ook inschrijven, maar worden alleen geplaatst na instemming van de toelatingscommissie. Dit gebeurt op basis van het aantal te vergeven plaatsen en een afweging op basis van het dossier. Advies is om je sowieso ook op een VMBO-school in te schrijven.
Leerlingen die voldoen aan de LWOO-criteria kunnen helaas niet op school geplaatst worden. Regionaal zijn er door het Samenwerkingsverband NWN scholen aangewezen die hierin de juiste ondersteuning kunnen geven. Binnen Lentiz zijn dat VMBO Maasland en het Geuzencollege.

Aantal toe te laten leerlingen tot de brugklas

Naast een positief advies van het primair onderwijs hanteren we de volgende voorrangsregels:

  1. Het contact met ouders/verzorgers is essentieel. Het kunnen bieden van onderwijs aan alle leerlingen uit een gezin is belangrijk, derhalve hebben gezinsleden van leerlingen die al op de Revius MAVO zitten voorrang.
  2. De school heeft een buurt- en maatschappelijke functie. Leerlingen uit de gemeentes Maassluis en Maasland worden daarom met voorrang geplaatst.
  3. Bij overaanmelding van leerlingen die voldoen aan een of meer voorrangsregels loot de school onder deze leerlingen. Als er voldoende plaats is voor alle leerlingen die aan de voorrangsregels voldoen, worden zij direct geplaatst. Zij hoeven dus niet te loten. De aangemelde leerlingen die niet onder de voorrangsregels vallen, loten om de overige plaatsen.

De afgelopen jaren heeft geen loting hoeven plaatsvinden.

Belangrijke data

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Wanneer zijn de inschrijfgesprekken?

Na het digitaal inleveren van het aanmeldformulier, kun je je opgeven voor een inschrijfgesprek op één van de volgende momenten.

  • maandag 25 maart 2024 van 18.30 – 20.30 uur
  • woensdag 27 maart 2024 van 15.00 – 17.30 uur
  • woensdag 27 maart 2024 van 18.30 – 20.30 uur

Contact

Mocht je nog vragen hebben. Neem gerust telefonisch of per mail contact met ons op. We helpen je graag verder.