Revius MAVO

Sportklas

  • De sportiefste klas van het Revius!
  • Twee uur per week extra sportlessen.
  • Voor alle leerlingen die graag sporten en een goede sportieve instelling hebben.
  • Samen met havo en vwo leerlingen
  • Je maakt kennis met heel veel verschillende sporten, zoals tennis, squash, zwemmen, klimmen, steppen, schaatsen, skiën, waterskiën, zelfverdediging, fitness, kanoën, handbal en nog veel meer!

Voor wie is de sportklas?
De sportklas is bedoeld voor leerlingen die graag sporten en een goede sportieve instelling hebben. Ook leerlingen die zich willen verbreden in de sport, vinden hun plek in de sportklas.Je hoeft natuurlijk niet alles meteen goed te kunnen, maar je moet er voor open staan om nieuwe dingen te leren, ook als je een onderdeel misschien een keer iets minder leuk vindt. De sportklas volgt twee extra uren die aan het einde van de dag bovenop het reguliere rooster komen.

Sportklas en topsport
Sport je op hoog niveau en wil je meedoen aan de sportklas, overleg dan eerst met je trainer. Het kan namelijk zo zijn dat de sportklas voor jou niet geschikt is vanwege de zwaarte van je eigen trainingsschema of het risico op blessures.

Wat doe je in de sportklas?
Verdieping: tijdens de lessen wordt er dieper ingegaan op de onderdelen die ook aangeboden worden aan de leerlingen die geen sportklas hebben gekozen. Hierbij moet je denken aan: volleybal, basketbal, trampolinespringen, hoogspringen enz.

Verbreding: de leerlingen van de sportklas maken kennis met diverse soorten sport die bij de gewone lichamelijke opvoeding (lo)-lessen niet of nauwelijks aan bod komen. Sommige van deze onderdelen kunnen we aanbieden binnen onze eigen school, andere onderdelen worden extern aangeboden. Bij het vaststellen van de buitenschoolse activiteiten proberen we rekening te houden met de interesse van de groep, al moeten de sporten wel een zekere uitdaging vormen.

Aanmelding en kosten
Iedere leerling die naar de brugklas gaat, kan zich aanmelden voor de sportklas. Deelname kost €150,- per jaar. Aanmelden doe je via het inschrijfformulier. Kruis het vakje ‘Sportklas’ aan. Er is in de sportklas plek voor 60 leerlingen.