Revius MAVO

Vijf tips voor thuisonderwijs

Vijf tips voor thuisonderwijs
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben onze klassen om de dag fysiek / online les. Dit vraagt veel nieuwe vaardigheden van onze leerlingen. Onderstaande tips kunnen helpen op dagen waarin je online de lessen volgt:

 1. Houd het haalbaar
  Voer de druk niet te hoog op. Een vast ritme voor het leer- en maakwerk helpt om het leuk te houden. Je kunt het huiswerk over de dag verdelen en afwisselen met ontspanning, eet- of drinkmomenten. Hanteer het schema niet te strak.
 2. Wissel werken en bewegen af
  Voor iedereen is het belangrijk om gedurende de dag te bewegen. Buiten sporten en bewegen is (voor jongeren) gelukkig nog steeds mogelijk. Ga bijvoorbeeld tijdens KWT een rondje wandelen.
 3. Gebruik van lesmateriaal.
  Ook buiten de door school aangeleverde materialen is er van alles beschikbaar. ThuisBieb: via de app van de bibliotheek zijn tientallen luisterboeken en e-books voor jong en oud gratis beschikbaar. Diverse musea bieden ook online rondleidingen aan, bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Een aantal natuurgidsen heeft natuurfilmpjes voor leerlingen op YouTube gezet.
 4. Praat met anderen over hoe het gaat.
  Het helpt om ervaringen met elkaar en met anderen te delen. Het is fijn om na afloop van een paar uur werken even te praten. Bespreek bijvoorbeeld met een klasgenoot wat je hebt geleerd. Doe dit niet als controle, maar om elkaar te motiveren.
 5. Organiseer op tijd hulp
  Soms lukt thuisonderwijs op afstand niet goed, omdat er thuis spanningen zijn of omdat het thuis extra lastig is om je te concentreren / motiveren. Je kunt hiervoor terecht bij je mentor. Laat het ons op tijd weten, zodat we met je mee kunnen denken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht