Reviuslyceum

Aanmelden

Open dag

Toch nog eerst even rustig al onze online informatie doorlezen? Bekijk video's, foto's, beantwoord de quizvragen in LessonUp en krijg meer informatie over het Reviuslyceum.

Meer info

Aanmelding geopend

Direct digitaal aanmelden

Aanmelden en praktische zaken

Weet jij al dat je volgend jaar leerling van het Reviuslyceum wilt zijn? Je bent van harte welkom!

In dit bijzondere jaar verloopt de aanmelding en plaatsing net even wat anders dan in andere jaren. Lees hieronder goed door wat er wanneer gebeurt.

Belangrijke data:

1 maart Aanmeldformulier staat online
Half maart Aanmeldgesprekken
Half april Definitieve beslissing toelating + brief bestellen iPad
Eind mei Voorlichtingsavond iPad (voor ouders)
Eind juni Kennismakingsmiddag (voor leerlingen)
– uitreiken iPad
– brief bestellen schoolboeken
Eind augustus Introductiedagen start nieuwe schooljaar

Wat heb je nodig om je aan te melden?

Op het Reviuslyceum bieden we onderwijs op HAVO en VWO niveau. Er moet dus minimaal HAVO in je advies staan. Ook met een MAVO/HAVO-advies ben je dus van harte welkom.

Vanaf wanneer kun je je aanmelden?

Vanaf 1 maart 2021 kunnen je ouders jou digitaal aanmelden via onze website en het aanmeldingsgesprek inplannen. Daarna ontvangen jullie van ons een definitieve uitnodiging voor het gesprek. Voorafgaand aan het gesprek kunnen jullie alvast het aanmeldingsformulier invullen, zodat er veel tijd is voor een persoonlijk gesprek met jou en je ouders. Het gesprek zal waarschijnlijk online zijn.

Wanneer zijn de aanmeldgesprekken:

Na het digitaal inleveren van het aanmeldformulier, kun je je opgeven voor een gesprek op één van de volgende momenten:

  • maandag 15 maart 2021 van 18.30 - 20.30 uur
  • woensdag 17 maart 2021 van 15.00 - 17.30 uur en 18.30 - 20.30 uur
  • donderdag 18 maart 2021 van 18.30 - 20.30 uur

Komt er voorlichting over het gebruik van de iPad?

In mei wordt er voor alle ouders een voorlichtingsavond georganiseerd over het gebruik van de iPad. Hierin krijgen zij informatie over het aanschaffen en bestellen van de iPad en worden handreikingen gegeven voor het (thuis) gebruik van de iPad.

Bestellen iPad

Om ervoor te zorgen dat de iPad straks helemaal gebruiksklaar is, loopt het bestelproces via een speciaal ingerichte webshop van Amac. Naast korting ontvangt je twee jaar garantie op de iPad en wordt er een verantwoorde beschermhoes meegeleverd. Een iPad kost ongeveer € 400.

Bestellen schoolboeken

Als je naar het voortgezet onderwijs gaat, heb je een natuurlijk ook schoolboeken nodig. Die schoolboeken hoef je niet te kopen. De overheid zorgt ervoor dat het gebruik hiervan gratis is. Er wordt wel een borg van circa 75 euro gevraagd. Het Revius werkt hiervoor samen met Iddink.

Op de kennismakingsmiddag (eind juni) krijg je een brief met een bestelcode mee. Met deze code weten zij precies welke boeken je nodig hebt. Deze worden in de zomervakantie thuis afgeleverd.