Escaperoom: Skills voor de klas 

Op dinsdag 17 januari staat er een speciale bus voor de school. Zodra de leerlingen instapten, merkten ze dat dit geen gewone bus was, maar een escaperoom waarin ze werden uitgedaagd om de juiste ‘skills’ in te zetten om opdrachten samen op te​ lossen.

Alle opdrachten zijn gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leerkracht.Het is dé uitdaging om binnen vijftien minuten uit de bus te ontsnappen en vol trots te zeggen: ” Ik heb skills voor de klas!”

We willen alle leerlingen van havo 3 en vwo 3 de gelegenheid bieden om de bus te bezoeken. De bovenbouw kan op inschrijving en interesse deelnemen. Er zijn na het bezoeken van de bus ook studenten van de pabo aanwezig om meer informatie over de opleiding te geven en om vragen te beantwoorden. Zij staan met een speciale stand in de aula.

Het initiatief komt vanuit vijf onderwijsbesturen. Zij hebben in samenwerking met de pabo’s Thomas More Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en InHolland Rotterdam, een landelijke subsidie ingezet om hier een campagne voor te laten maken. Met een speciale ‘Skills voor de klas bus’ willen de partijen middelbare scholieren inspireren, zodat ze kunnen ontdekken of het beroep bij hen past.

De campagne is te volgen op Instagram: @skillsvoordeklas en via www.skillsvoordeklas.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht