Reviuslyceum

Futuremaker Open Leercentrum Revius van start!

Het Futuremaker Open Leercentrum van Lentiz | Reviuslyceum en Lentiz | Revius MAVO is van start gegaan! In deze multidisciplinaire leeromgeving gaan leerlingen aan de slag met opdrachten en projecten, die realistisch zijn en op de toekomst gebaseerd. Dit doen de leerlingen samen met hun docenten en gastdocenten van Lely en andere bedrijven uit de regio.

Om deze multidisciplinaire leeromgeving te creëren, hebben we de ruimte, ’het lokaal’, anders ontworpen en ingericht. Niet het klaslokaal met de opstelling die we allemaal nog kennen uit onze eigen schooltijd, maar in diverse ruimtes waar leerlingen en docenten vrij kunnen rondlopen, op een natuurlijke manier kunnen overleggen, een laptop kunnen raadplegen, even staand kunnen werken aan statafels en waar in een klein groepje apart les kan worden gegeven.

Deze hybride leeromgeving inspireert, motiveert en verwondert leerlingen en is de basis voor het onderwijs van de toekomst. Het Futuremaker Open Leercentrum van Lentiz | Reviuslyceum en Lentiz | Revius MAVO is tot stand gekomen met behulp van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Onderwijs dat past bij onze leerlingen
Op het Lentiz | Reviuslyceum en de Revius MAVO in Maassluis bereiden we leerlingen zo goed mogelijk voor op een toekomst die er anders uit zal zien dan nu. En die daarnaast ook steeds weer zal veranderen. We staan voor mondiale uitdagingen: denk aan de beschikbaarheid van ruimte, energie en grondstoffen, waar we komende jaren oplossingen voor zullen vinden. Innovaties op het gebied van technologie, digitalisering, duurzaamheid, logistiek etc. volgen elkaar snel op en jonge mensen moeten zich hier goed op kunnen voorbereiden.

We hebben de afgelopen jaren de basis gelegd om onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen door te voeren die leerlingen nog beter in staat stellen zich te ontwikkelen tot toekomstmakers. Dit betekent voor onze leerlingen: meer ruimte voor talentontwikkeling, ontdekken van de eigen sterke punten, en hun toegevoegde waarde, en heel belangrijk: een plek creëren waar leerlingen in hun element zijn. Een thuis voor toekomstmakers.

Terug naar het nieuwsoverzicht