Reviuslyceum

Informatieavond Laptops

Afgelopen woensdag zijn veel ouders/verzorgers aanwezig geweest bij de voorlichting over de laptops voor leerlingen. In dit bericht vindt u de link naar de presentaties die gegeven zijn om deze nog een keer rustig door te nemen. Hieronder vindt u ook in het kort de belangrijkste informatie over het bestellen van de laptop

Presentaties tijdens de Informatieavond

Flyer met bestelinformatie

Op woensdag 14 juni nodigen wij alle aanstaande brugklasleerlingen uit voor een kennismaking met de mentor en klasgenoten. Hiervoor ontvangen zij begin juni per post een uitnodiging. Gelijktijdig wordt er aan ouders een mail gestuurd met de digitale flyer van Rent Company met daarop de bestelinformatie. Een geprinte versie van de flyer geven wij ook aan de leerlingen mee tijdens de kennismaking. Omdat sommige leerlingen verhinderd zijn vanwege musicals of schoolkampen is er op woensdag 21 juni een extra kennismakingsdag.

Uniforme schoollaptop

In eerdere mails hebben wij verzocht om niet zelf een laptop aan te schaffen, maar dit via de The Rent Company te doen. Ondanks dat we niemand kunnen verplichten, hopen we dat alle leerlingen met dezelfde laptop zullen gaan werken. De reden hiervoor is dat de laptops helemaal ingericht zijn voor schoolgebruik. Het Office 365-pakket zit er standaard op, het formaat is niet te groot/zwaar, de laptop kan tegen stootje en er zit een stevige beschermhoes omheen. Ook worden de brugklasdocenten geschoold in het werken met deze laptops, om leerlingen te helpen waar nodig. Door de service van The Rent Company hoeft een leerling nooit zonder laptop te werken, omdat ze bij schade tijdelijke vervanging krijgen. Kortom, het (digitaal) onderwijs verloopt soepeler.

Stichting leergeld

Stichting Leergeld biedt vergoedingen voor schoolspullen, schoolreisjes, muzieklessen, lidmaatschappen voor een sportverenigingen, sportkleding en sportattributen. Als u hiervoor in aanmerking komt, kan deze vergoeding ook gebruikt worden voor de aanschaf van een schoollaptop. Een aanvraag hiervoor dienen ouders zelf te doen. De procedure die gevolgd moet worden, kunt u vinden op de website: Maassluis | Elk kind doet mee.

Heeft u vragen over Stichting Leergeld of heeft u hulp nodig bij de aanvraag, dan kunt u contact opnemen met onze aandachtsfunctionaris, Ingrid le Comte via ilcomte@lentiz.nl.

Vragen?

Voor vragen over de bestelprocedure kunt u contact opnemen met de klantenservice van de The Rent Company via chat, mail of telefoon. Voor vragen over het gebruik van digitale middelen in het onderwijs kunt u contact opnemen met de ICT-coördinator, Ted van Deutekom, via tvdeutekom@lentiz.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht