Reviuslyceum

Mobiele telefoons op school

In aansluiting op de richtlijnen en adviezen van de overheid verandert Lentiz | Revius het beleid omtrent het gebruik van mobiele telefoons in het schoolgebouw. De rijksoverheid stelt: “Mobiele telefoons (en ook tablets of smartwatches) vanaf 1 januari 2024 niet meer in de klas op de middelbare school. Mobiele telefoons leiden af en zorgen ervoor dat leerlingen slechter presteren”. Het Revius neemt deze richtlijn over en start met ingang van het nieuwe schooljaar (dus per direct) met dit nieuwe beleid.

Lees hier het artikel op de website van Rijksoverheid

Het is dit schooljaar niet meer toegestaan de mobiele telefoon naar het klaslokaal mee te nemen. We willen in het klaslokaal de focus op de lesinhoud hebben zonder de verleiding van de mobiele telefoon. De leerlingen laten de mobiele telefoon achter in hun kluisje voordat zij naar de les gaan. Voor zeer bijzondere gevallen zal een uitzondering gemaakt worden, bijvoorbeeld voor diabetespatiënten.

Omdat wij de IPad nog als leermiddel vanaf de 2e klas inzetten, geldt deze maatregel vooralsnog niet voor IPads. In de brugklassen is met ingang van dit nieuwe cursusjaar de laptop ingevoerd.

Voor alle schoolregels en overige protocollen klik hier.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht