Oud docent Van der Wal (75) overleden

Generaties Maassluisers kregen van hem les: Dirk (Dick) van der Wal, reiziger én docent van beroep, is overleden. Dirk van der Wal had altijd de mooiste verhalen over de avonturen die hij beleefde tijdens zijn reizen. Een les van hem was een reis op zich. Wij herinneren Dirk als een fijn mens en collega.

“Een unieke persoonlijkheid”. Oud collega en remedial teacher mevrouw Blok (bij velen wellicht beter bekend als mevrouw Kromdijk) had de laatste jaren na zijn pensionering nog veel contact met Dirk van der Wal. “Hij had altijd veel geduld en plezier in de omgang met leerlingen. Met collega’s was hij zeer betrokken. Hij ging graag met mensen om en bleef naar iedereen informeren”.
Dirk van der Wal had gaf les in geschiedenis en aardrijkskunde in de onderbouw van het Reviuslyceum. Had een enorme vakkennis. Zijn lessen bestonden vaak uit verhalen over zijn vele avonturen, waarbij hij met grote precisie alle namen, details en kennis over de landen kon reproduceren. Streng was hij ook, maar als leerling hing je toch wel aan zijn lippen als hij weer eens vertelde hoe hij schipbreuk leed en bijna omkwam.
“Dirk was zeer maatschappelijk geëngageerd en heeft nog heel lang alle actualiteit bijgehouden. En hij was een avonturier, nieuwsgierig naar culturen en interesse in mensen overal op de wereld”

Lees meer op de WOS
Terug naar het nieuwsoverzicht