Reviuslyceum

Profielwerkstuk presentatie avond op het Reviuslyceum

Op woensdagavond 22 februari vlak voor de voorjaarsvakantie vond op het Lentiz Reviuslyceum de jaarlijkse profielwerkstuk presentatie avond plaats. Leerlingen uit havo- en vwo-examenklassen presenteerden daar hun zelfgeschreven profielwerkstukken aan medeleerlingen, docenten en ouders.

De presentaties werden met veel enthousiasme ontvangen door het publiek. Vooral de prachtige klederdracht van de Koerdische Midas Hussein gooide hogen ogen. Aanleiding van haar onderzoek voor haar profielwerkstuk was haar vlucht uit Syrië 8 jaar geleden. De presentatie van haar profielwerkstuk ‘Koerden, het onuitputtelijke volk van creativiteit’ leverde haar een hele punt extra op, waarmee zij in totaal op een prachtige 8 kwam.

Medeleerlingen stelden soms kritische vragen en gaven feedback op de gepresenteerde onderwerpen. Docenten waren onder de indruk van het niveau van de presentaties en prezen de leerlingen voor hun harde werk en doorzettingsvermogen.

Na afloop van de presentaties was de prijsuitreiking van het beste geschreven profielwerkstuk. Profielwerkstukbegeleiders konden leerlingen nomineren voor deze prijs en een onafhankelijke jury heeft toen de beste drie verslagen uitgekozen. De prijsuitreiking werd mede verzorgd door de wethouder van onderwijs van Maassluis Denise Mulder Solleveld. Alle genomineerden hebben een ingelijste oorkonde ontvangen.

De genomineerden leerlingen voor het vwo waren: Maaike Roijen en Evi Verzijden, Aimée van Buuren, Jasmijn Willemse, Lisanne van den Berg, Kaan Yeniay, Sam Blankert, Jip van Winssen en Roos Broere. De eerste prijs werd gewonnen door Maaike en Evi. De tweede prijs was voor Aimée en de derde voor Jasmijn.

Genomineerd voor de havo waren Pien Mittertreiner, Bente Pleijsier, Noor Oskam, Constance Lee en Jet Boot.
De eerste prijs werd gewonnen door Pien, de tweede door Bente en de derde prijs ging naar Noor.

Wij kijken terug op een geslaagde profielwerkstuk presentatie avonden feliciteren al onze leerlingen en wensen ze veel succes bij het afronden van hun middelbare schoolcarrière.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht