Reviuslyceum

Reizende Anne Frank tentoonstelling bij Lentiz | Revius

De reizende Anne Frank tentoonstelling ‘Laat me mezelf zijn – het levensverhaal van Anne Frank’, onderdeel van het wereldwijde werk van de Anne Frank Stichting, is van 26 mei t/m 25 juni aanstaande te zien bij Lentiz | Reviuslyceum en Lentiz | Revius MAVO in Maassluis.

De tentoonstelling is speciaal ontwikkeld voor gebruik op scholen. Het bestaat uit 34 banners waarop het verhaal van Anne Frank te zien is tegen de achtergrond van de ’grote geschiedenis’ van haar tijd: de Tweede Wereldoorlog en de vervolging van de Joden. Daarnaast zijn er banners waarop hedendaagse jongeren aan het woord komen. Zij inspireren om na te denken over de consequenties die het verhaal van Anne Frank heeft voor vandaag de dag.

De school is trots dat het de tentoonstelling mag presenteren. Zeker nu de projectweken, excursies en uitwisselingen niet doorgaan door corona biedt het een mooi alternatief om cultuur, historie en het belang van diversiteit uitgebreid aan de orde te laten komen. ‘Laat mij mezelf zijn’ wordt als centraal thema via een rondleiding en workshops besproken in alle klassen. Om de leerlingen goed voor te bereiden, verwerken de docenten vooraf het verhaal, de geschiedenis en de thema’s rond Anne Frank vakoverstijgend in de lessen. Ook worden leerlingen speciaal tot gids opgeleid om andere leerlingen het verhaal te vertellen.

De tentoonstelling krijgt een plek in de aula van de Revius MAVO aan het Kastanjedal in Maassluis. De opening is op 26 mei van 15.30 – 17.00 uur. Maassluise wethouder Sjoerd Kuiper, met o.a. sociale cohesie in zijn portefeuille, is hier als speciale gast bij aanwezig. De opening wordt muzikaal begeleid door leerlingen en leerlingen lezen voor uit het boek van Anne Frank. Tenslotte is er een wensenwand waarop iedere bezoeker een wens kan schrijven om iemand anders een hart onder de riem te steken.

Terug naar het nieuwsoverzicht