Groepsfoto 2

Bovenbouwleerlingen Reviuslyceum ontvangen Senior Global Citizen Certificaat

Op vrijdag 25 maart hebben 12 bovenbouwleerlingen van het Reviuslyceum, in het bijzijn van de burgemeester van Maassluis, dhr. Dr. T.J. Haan, hun Senior Global Citizen Certificaat ontvangen. Deze leerlingen hebben het Global Citizen programma, na het behalen van het Junior Certificaat in klas 3, in klas 4 verder zelfstandig vervolgd en sloten dit traject nu vol trots af.

De leerlingen voldeden allemaal aan de vijf (vwo) of vier (havo) eisen om het certificaat te behalen. Ze konden kiezen uit: deelnemen aan de debatclub, meedoen aan het internationale samenwerkingsproject Erasmus+, een ambassadeurschap, zoals een lidmaatschap van de leerlingenraad of MR, een profielwerkstuk schrijven met internationale dimensie, een bezoek brengen aan het Europees Hof in Straatsburg inclusief verwerkingsopdracht, het volgen van Cambridge English, Goethe Deutsch of Delf Scolaire via versterkt taalonderwijs, een lidmaatschap van Ecoteam en de presentatie en verwerking tickets in het digitale portfolio.

Het Reviuslyceum is een thuis voor toekomstmakers en inmiddels al meer dan een decennium een school met een sterk internationaal karakter. Uitwisselingen, Erasmusplusprojecten en internationale contacten zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Als European Parliament Ambassador School (EPAS)
wordt in het tweede en derde leerjaar onder andere het vak Europese en Internationale Oriëntatie (EIO)
gegeven. De school is daarnaast aangesloten bij het Global Citizen Netwerk en biedt meer dan alleen uitwisselingen. Het is een bewuste keuze om de leerlingen een extra goede start op de internationale opleidings- en arbeidsmarkt te geven. Maar ook om ze te laten groeien als mens door ze kennis te laten maken met andere culturen, gewoonten en ideeën, zowel in het buitenland als in hun eigen omgeving.

Ellen Nass, coördinator internationalisering: “We leiden wereldburgers op die weten hoe ze hun draai moeten vinden in een steeds mondialere wereld. Actuele vraagstukken als duurzaamheid en migratie zijn niet alleen binnen onze eigen grenzen op te lossen, daarvoor zullen we moeten samenwerken met andere landen. Wij willen leerlingen hun blik over de grens laten richten, zowel door te ervaren als door na te denken en aan de slag te gaan met mondiale vraagstukken. Zo worden onze leerlingen zich bewust van hun plek in de wereld, weten zij zich te redden op plekken met een andere taal en cultuur en worden zij een echte wereldburger.”

Internationalisering
Groepsfoto 1
Onthulling certificaat schild
Taartjes
Groepsfoto 2
Uitreiking certificaat Stefanie
Terug naar het nieuwsoverzicht