Duurzaam avonturier Wiebe Wakker inspireert Reviuslyceum

Een krachtig verhaal met boodschap, impact én humor Het Reviuslyceum Maassluis, het thuis voor toekomstmakers, heeft Wiebe Wakker als inspirator uitgenodigd voor de leerlingen van het tweede en derde leerjaar. Wiebe Wakker is van Nederland naar Australië gereden in een elektrische auto. Daar heeft hij ruim 3 jaar over gedaan en bijna geheel zonder geld uit te geven. Op 15 maart 2016 begon hij aan zijn missie om Sydney, te bereiken in een geleende elektrische auto genaamd de Blue Bandit. Om daar te komen vroeg hij mensen hem "in te pluggen" met een maaltijd, slaapplek of stroom voor de auto.

Het duurde 1.119 dagen, 33 landen en 95.000km om er te komen en het werd de langste reis in een elektrische auto, ooit.
Meer dan 1800 mensen uit 45 landen boden hulp. Alle aanbiedingen bepaalden de route en zo werd hij kriskras over de wereld gestuurd. De finish werd wereldnieuws en was te zien op tv-zenders in meer dan 40 landen.

Met zijn missie wilde hij bijdragen aan de transitie naar een duurzamere wereld. Hij ging in gesprek met verschillende ministers, sjeiks, burgemeesters, ambassadeurs, bedrijven en zelfs een koninklijke familie. Zijn boodschap is inspirerend, educatief en betekenis vol.

Op het Reviuslyceum worden leerlingen zo goed mogelijk voorbereid op een toekomst die er anders uit zal zien dan nu. Met speciale programmering wordt iedereen geïnspireerd om na te denken over die toekomst.
De inspiratielezing van Wiebe Wakker op 6 maart 2023, is onderdeel van de projectweek op het Reviuslyceum.

De projectweek is een onderdeel van de speciale programmering voor de toekomstmakers.

Terug naar het nieuwsoverzicht