Reviuslyceum

Het Revius wint Onderwijsprijs in twee categorieën!

De gemeente Maassluis heeft dit jaar opnieuw de Onderwijsprijs Maassluis uitgereikt. Vier prijswinnaars kregen maandag 7 maart 2022 in het stadhuis hun prijs uit handen van wethouder Fred Voskamp. "Wij reiken deze prijs uit om onze waardering te tonen aan mensen die zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor het onderwijs en de kinderopvang in onze stad", zegt wethouder Voskamp. "De winnaars van de onderwijsprijs zijn stuk voor stuk toppers. Met deze prijs zetten we hen in het zonnetje, dat hebben ze dubbel en dwars verdiend!"

Tussen deze winnaars zaten twee collega’s van het Revius: Janneke van de Waardt (docent aardrijkskunde Reviuslyceum) en Robin Biesheuvel (pedagogisch toezichthouder Revius MAVO).

De jury vindt Janneke van de Waardt een uitblinker omdat leerlingen door haar echt gezien worden, ze is continu bezig om haar leerlingen betrokken te houden. Na een warme speech van de burgemeester ontving ze ‘de Koploper’ (een beeld in de vorm van een mens zoals kinderen deze maken), een oorkonde en een prachtige bos bloemen.  De koploper staat hierbij symbool voor een start in de ontwikkeling van een mens.

Robin Biesheuvel werd vervolgens geroemd vanwege zijn vermogen om echt verbinding te maken met zowel leerlingen als docenten. Hij weet daarmee echt het verschil te maken. Uiteraard feliciteren we beiden met deze mooie onderscheiding!

Terug naar het nieuwsoverzicht