Reviuslyceum
Lesjesmiddag 2021

Sfeervolle lesjesmiddag drukker dan ooit

Spannend was het zeker. Het organiseren van een lesjesmiddag in coronatijd vraagt net wat meer aandacht en maatwerk dan normaal. Het liefst zouden we alle groep 8 leerlingen kennis laten maken met zowel de Revius MAVO als het Reviuslyceum. Door corona verliep dat dit jaar net even anders. Geen bussen die tussen beide locaties pendelden, maar lesjes op één locatie.

In totaal hebben ruim 300 leerlingen uit Maassluis, Maasland en diverse omliggende gemeenten kennisgemaakt met ons gebouw, onze leerlingen in onze docenten. Iedere groep kreeg 3x een half uur les van een vakdocent op het Revius. Samen met enthousiaste leerlingen lieten zij zien hoe een normale lesdag er op het Revius uitziet en vertelden zij over hun vak.

Bij biologie spoorden de leerlingen met een beetje hulp zelf zetmeel op, terwijl de leerlingen bij wiskunde een hoekenbingo speelden. Bij economie werd briefgeld doorgescheurd om te laten zien dat geld eigenlijk alleen waarde heeft als we geloven in een heel briefje. Na iedere les werd weer van lokaal gewisseld, zoals dat in het middelbaar onderwijs na elk lesuur gaat.

Voor de leerlingen van groep 8 is deze lesjesmiddag bedoelt om sfeer te proeven en te ervaren hoe het leven op de middelbare school is. Het maken van een goede keuze is erg belangrijk. Doel is om op de school van je keuze na 4, 5 of 6 jaar met een mooi diploma een nieuwe stap verder te kunnen maken. Dat doe je niet zomaar. Ga daarom vooral kijken en ervaren. In de goodiebag van alle leerlingen zit extra informatiemateriaal en een klein cadeautje. Dankjewel dat jullie er waren!

Voor iedereen die nog niet is geweest of nog een keer wil kijken:
– dinsdag 11 januari 2022: Voorlichting ouders groep 8 (Revius MAVO)
– woensdag 12 januari 2022: Voorlichting ouders groep 8 (Reviuslyceum)
– maandag 31 januari 2022: Open dag (Revius MAVO)
– woensdag 2 februari 2022: Open dag (Reviuslyceum)

Terug naar het nieuwsoverzicht