Studiekeuzefestival

Tijdens het eindexamenjaar is het de bedoeling dat leerlingen zich aanmelden voor een vervolgopleiding. Voor veel leerlingen is het kiezen van een passende studie lastig. Er is zoveel keuze! Waar begin je? Wanneer begin je? Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Studiekeuze is een complex proces. Daarom stimuleren wij leerlingen, via verschillende activiteiten, er op tijd mee te beginnen en stap voor stap te onderzoeken wat bij hen past.  

Speciaal voor bovenbouw leerlingen is dit jaar een ‘Studiekeuzefestival voor Toekomstmakers’ ontwikkeld. Met verschillende activiteiten worden de leerlingen in de week van 27 november t/m 1 december gestimuleerd om met hun studiekeuze aan de slag te gaan.

We trappen op maandag af met een talkshow. In een Op1-achtige setting worden oud-leerlingen geïnterviewd hoe zij tot hun keuze gekomen zijn. Hoe bevalt het? Kijken ze reikhalzend uit naar hun toekomst? Er is een gesproken column over keuzestress, een show & tell, waarbij een student aan de hand van een object over zijn studie verteld. Tot slot een item over de toekomst van food and technology, waar diverse studies uitgelicht worden.

Op dinsdag en donderdagmiddag zijn er de Revius Masters. Tijdens een Revius Master vertellen oud-leerlingen welke studiekeuze zij hebben gemaakt en hoe de studie bevalt, of niet. De master deelt zijn/haar ervaringen met leerlingen en beantwoord vragen. De hele week zijn alle vakdocenten speciaal deze week ambassadeur van hun vak, er zijn diverse studiekeuzeworkshops en is er de mogelijkheid tot proefstuderen aan de Hogeschool inHolland.

Een photobooth kan natuurlijk niet ontbreken op een festival! Leerlingen kunnen met behulp van props op de foto uitbeelden wat ze later worden. En er is nog veel meer! Een heus blokkenschema biedt het complete overzicht. Bekijk het per dag hieronder:

Programma 27 november

Programma 28 november

Programma 29 november

Programma 30 november

Terug naar het nieuwsoverzicht