Reviuslyceum

Aanmelden

Digitaal aanmelden

Vanaf 1 februari kan je je digitaal aanmelden voor onze school. Je kunt dan ook aangeven wanneer je wilt langskomen voor het inschrijfgesprek.
Vul dit online formulier samen met je ouders in!

Direct doen

Aanmelden en praktische zaken

Weet jij al dat je volgend jaar leerling van het Reviuslyceum wilt zijn? Je bent van harte welkom! Als je geïnteresseerd bent in de BL!NK-klas kun je je hier aanmelden!

 

Naar de aanmelding voor Lentiz | Reviuslyceum

Lees hieronder goed door wat er wanneer gebeurt.

Belangrijke data:

1 februari Aanmeldformulier staat online
Begin maart Aanmeldgesprekken
Half april Definitieve beslissing toelating + brief bestellen iPad
Eind mei Voorlichtingsavond iPad (voor ouders)
Eind juni Kennismakingsmiddag (voor leerlingen)
– uitreiken iPad
– brief bestellen schoolboeken
Eind augustus Introductiedagen start nieuwe schooljaar

Wat heb je nodig om je aan te melden?

Op het Reviuslyceum bieden we onderwijs op HAVO en VWO niveau. Er moet dus minimaal HAVO in je advies staan. Ook met een MAVO/HAVO-advies ben je dus van harte welkom.

Vanaf wanneer kun je je aanmelden?

Vanaf 1 februari kunnen je ouders jou digitaal aanmelden via onze website en het aanmeldingsgesprek inplannen. Daarna ontvangen jullie van ons een definitieve uitnodiging voor het gesprek. Voorafgaand aan het gesprek kunnen jullie alvast het aanmeldingsformulier invullen, zodat er veel tijd is voor een persoonlijk gesprek met jou en je ouders.

Normaal gesproken is het gesprek bij ons op school, maar in deze coronatijd zou het kunnen dat het gesprek online zal zijn.

Wanneer zijn de aanmeldgesprekken:

Na het digitaal inleveren van het aanmeldformulier, kun je je opgeven voor een gesprek op één van de volgende momenten:

  • maandag 13 maart 2023 van 18.30 - 20.30 uur
  • woensdag 15 maart 2023 van 15.00 - 17.30 uur en 18.30 - 20.30 uur
  • donderdag 16 maart 2023 van 18.30 - 20.30 uur

Komt er voorlichting over het gebruik van de iPad?

In mei wordt er voor alle ouders een voorlichtingsavond georganiseerd over het gebruik van de iPad. Hierin krijgen zij informatie over het aanschaffen en bestellen van de iPad en worden handreikingen gegeven voor het (thuis) gebruik van de iPad.

Bestellen iPad

Om ervoor te zorgen dat de iPad straks helemaal gebruiksklaar is, loopt het bestelproces via een speciaal ingerichte webshop van Amac. Naast korting ontvangt je twee jaar garantie op de iPad en wordt er een verantwoorde beschermhoes meegeleverd. Een iPad kost ongeveer € 400.

Bestellen schoolboeken

Als je naar het voortgezet onderwijs gaat, heb je een natuurlijk ook schoolboeken nodig. Die schoolboeken hoef je niet te kopen. De overheid zorgt ervoor dat het gebruik hiervan gratis is. Er wordt wel een borg van circa 75 euro gevraagd. Het Revius werkt hiervoor samen met Iddink.

Op de kennismakingsmiddag (eind juni) krijg je een brief met een bestelcode mee. Met deze code weten zij precies welke boeken je nodig hebt. Deze worden in de zomervakantie thuis afgeleverd.