Reviuslyceum

Laat zien waarin jij uitBL!NKt

Bij BL!NK krijg je net iets langer de tijd om te ontdekken waar je goed in bent en welk niveau bij je past.

  • Stel je definitieve schoolniveau twee jaar uit.
  • Krijg extra tijd om te ontwikkelen en te groeien.
  • Ontdek waar je goed in bent en wat je talenten zijn.
  • Werk projectmatig waar kan en in reguliere lessen waar nodig.

BL!NK is de nieuwe klas van Lentiz I Revius & Lentiz I VMBO Maasland. Het is hét alternatief voor de brugklas. We nemen langer de tijd om te ontdekken wat je niveau is. Zo kun je jouw talenten verder ontwikkelen. Samen kijken we naar jouw groei en naar welk niveau je doorstroomt als je na twee jaar naar de bovenbouw gaat.

Twee jaar extra tijd om te ontwikkelen te groeien?

Meld je aan bij BL!NK (va. 1 februari)

Voor wie?

Wij helpen jou om de antwoorden te vinden op de vragen Wie ben ik? Wat kan ik? Wat kies ik? Het advies dat je van de basisschool hebt gekregen is het startpunt. Vervolgens kijken we in twee jaar tijd of dat advies ook bij je past. Je krijgt les op jouw niveau, wat dat niveau ook is. En dat kan ook nog eens per vak verschillen. Het maakt daarom niet uit welk advies je hebt. Je kunt bij ons terecht met bbl t/m havo in het advies.

Reguliere leerstof, maar dan net even anders

Je krijgt de reguliere leerstof en we werken daarnaast aan verschillende thema’s en projectopdrachten. We houden met elkaar goed in de gaten watje hierin aanspreekt en op welk niveau je verder zou kunnen. Ook zoeken we de levensechte leeromgeving op door opdrachten bij bedrijven uit te voeren. Je merkt dat veel vakken met elkaar te maken hebben. Hierdoor snap je beter waarom je iets leert en is het leren veel leuker!

Hoe ziet een lesdag er dan uit?

Een lesdag bij BL!NK is erg afwisselend. Je krijgt les in vakken als Nederlands, wiskunde en gym, maar je volgt ook bijvoorbeeld het vak Mens en Natuur. Tijdens dit vak ga je aan de slag met projecten die gaan over natuurkunde, scheikunde en biologie. Soms gebruik je tijdens de lessen een boek en een schrift, je werkt ook met een laptop of iPad of je gaat met je handen aan de slag. Jouw voortgang houden we bij in een persoonlijk portfolio. Die afwisseling maakt het leren niet alleen betekenisvol maar ook nog eens ontzettend leuk!

Waar en wanneer?

BL!NK start in schooljaar 2023-2024 bij Lentiz I Revius MAVO. De meeste lessen vinden daar plaats en soms ga je naar Lentiz I Maasland om daar praktijkgerichte lessen te volgen. Na twee jaar stroom je automatisch door naar Lentiz I Maasland, Lentiz I Reviuslyceum of Lentiz I Revius MAVO.

Meld je aan!

Enthousiast geworden? Je kunt je vanaf 1 februari aanmelden! Voor meer informatie of vragen over BL!NK kun je mailen naar BLINK@lentiz.nl.

Werken bij Lentiz
Bij BL!NK krijg je net iets langer de tijd om te ontdekken waar je goed in bent en welk niveau bij je past
Meld je hier aan! (vanaf 1 februari)