Reviuslyceum
Huiswerk maken

Comeniusklas

  • Ben je er trots op dat je goed kan leren?
  • Haal je graag goede cijfers?
  • Wil je daar hard voor werken?
  • Ben je nieuwgierig?
  • Bedenk je graag creatieve oplossingen?
  • Hou je wel van een uitdaging?
  • Heb jij een sterk vwo of vwo+ advies?
Dan ben jij een echte Comeniusleerling!

Wat is de Comeniusklas?

Iedere sportvereniging heeft een selectieteam. De meest getalenteerde spelers bundelen in dit team hun krachten: door samen te werken kan ieders talent immers groeien! De Comeniusklas van het Reviuslyceum is het selectieteam van onze school. Talenten uit de regio komen in deze klas bij elkaar om met en van elkaar te leren. En ze hebben daarbij maar één doel: samen de top bereiken!

Leerlingen schilderen en tekenen.
Wat je ook doet, het samenwerken staat centraal, maar ook daarbij heb je veel vrijheid. Zo mag je samenwerken met je beste vriend en vriendin, maar ook werken aan een project met Comeniusleerlingen uit de tweede of derde klas.
Kom naar de online open dag
"Leren samenwerken is natuurlijk ook superbelangrijk voor later!"

Hoe kom je in de Comeniusklas?

Ga eerst naar je leerkracht van groep 7 of 8 en vraag hem of haar of jij of jij een sterk vwo of vwo+ advies krijgt en talent leerling bent. Als je leerkracht van mening is dat dat zo is, mag je je opgeven voor de Comeniusklas.

Als je een beter beeld wilt krijgen van de Comeniusklas, kan je je aanmelden voor de Comenius Challenge. Ook kan je eventueel nog een dagje meelopen met een Comeniusklas.

Bij de inschrijving kan je aangeven of je voorkeur uitgaat naar een plaatsing in de Comeniusklas of in een normale vwo-brugklas. Leerlingen die door overinschrijving niet in de Comeniusklas worden geplaatst, hebben automatisch recht op plaatsing in een reguliere vwo-brugklas.

Helaas is door de lockdown de 2e ronde van de Comenius Challenge dit jaar komen te vervallen.

Comenius Challenge

Comenius Challenge

Het Comeniusprogramma is niet zomaar een programma voor slimme vwo-leerlingen. Het is een programma voor jongeren die het beste uit zichzelf en uit anderen willen halen. Jongeren dus, die zowel eigenwijs als kritisch zijn en die wel van een uitdaging houden. We zijn op zoek naar onderzoekers, ontdekkers, ontwerpers en wereldverbeteraars. Om erachter te komen of jij zo’n leerling bent, gaan we tijdens de Comenius Challenge in vijf lessen van 120 minuten met jou en alle andere kandidaten op onderzoek uit. Ons doel: jouw talent boven tafel krijgen! Je maakt kennis met verschillende elementen van de Comeniusklas.

Wanneer?

Ronde 1

Op donderdag 29 oktober en op 5, 12, 19 en 26 november

Start lesmiddag: 13:00 uur
Einde lesmiddag: 15:00 uur

Ronde 2

Op donderdag 14, 21 en 28 januari en op 4 en 11 februari 2021.

Start lesmiddag: 13:00 uur
Einde lesmiddag: 15:00 uur

Waar?

Reviuslyceum, Reviusplein 8, 3141 SV in Maassluis

Wij zorgen voor de materialen. Neem je zelf iets te eten en drinken mee?

Meld je aan via je leerkracht!