Reviuslyceum

Comeniusklas

  • Ben je er trots op dat je goed kan leren?
  • Haal je graag goede cijfers?
  • Wil je daar hard voor werken?
  • Ben je nieuwgierig?
  • Bedenk je graag creatieve oplossingen?
  • Hou je wel van een uitdaging?
Dan ben jij een echte Comeniusleerling!

Wat is de Comeniusklas?

Iedere sportvereniging heeft een selectieteam. De meest getalenteerde spelers bundelen in dit team hun krachten: door samen te werken kan ieders talent immers groeien! De Comeniusklas van het Reviuslyceum is het selectieteam van onze school. Talenten uit de regio komen in deze klas bij elkaar om met en van elkaar te leren. En ze hebben daarbij maar één doel: samen de top bereiken!

Wat je ook doet, het samenwerken staat centraal, maar ook daarbij heb je veel vrijheid. Zo mag je samenwerken met je beste vriend en vriendin, maar ook werken aan een project met Comeniusleerlingen uit de tweede of derde klas.
Kom naar de open dag

Wat zijn de verschillen tussen het 'gewone' vwo en de Comeniusklas?

In de Comeniusklas krijg je in de brugklas een lesuur Nederlands en een lesuur wiskunde minder. Ook hoef je als Comeniusleerling niet mee te doen aan de lessen taal- en rekenvaardigheid. In plaats van die lesuren krijg je twee uur per week les in het vak Life & Science. Tijdens deze uren ben jij de baas over je eigen ontwikkeling. Je mag je Comenius-uren besteden aan het doen van onderzoek naar een onderwerp van jouw keuze, een product ontwerpen en bouwen of een activiteit bedenken en organiseren.

"Leren samenwerken is natuurlijk ook superbelangrijk voor later!"

Hoe kom je in de Comeniusklas?

Ga eerst naar je docent van groep 7 of 8 en vraag hem of haar of jij een talentleerling bent. Als je docent van mening is dat dat zo is, kan je je aanmelden voor de Comenius Challenge. Als je de Challenge hebt doorlopen, kan je eventueel nog een dagje meelopen met een Comeniusklas. Daarna kan je bij de inschrijving aangeven of je voorkeur uitgaat naar een plaatsing in de Comeniusklas of in een normale vwo-brugklas.

Leerlingen die door overinschrijving niet in de Comeniusklas worden geplaatst, hebben automatisch recht op plaatsing in een reguliere vwo-brugklas.