Reviuslyceum

Comeniusklas

  • Ben je er trots op dat je goed kan leren?
  • Haal je graag goede cijfers?
  • Wil je daar hard voor werken?
  • Ben je nieuwgierig?
  • Bedenk je graag creatieve oplossingen?
  • Hou je wel van een uitdaging?
Dan ben jij een echte Comeniusleerling!

Wat is de Comeniusklas?

Iedere sportvereniging heeft een selectieteam. De meest getalenteerde spelers bundelen in dit team hun krachten: door samen te werken kan ieders talent immers groeien! De Comeniusklas van het Reviuslyceum is het selectieteam van onze school. Talenten uit de regio komen in deze klas bij elkaar om met en van elkaar te leren. En ze hebben daarbij maar één doel: samen de top bereiken!

Wat je ook doet, het samenwerken staat centraal, maar ook daarbij heb je veel vrijheid. Zo mag je samenwerken met je beste vriend en vriendin, maar ook werken aan een project met Comeniusleerlingen uit de tweede of derde klas.
Kom naar de open dag
"Leren samenwerken is natuurlijk ook superbelangrijk voor later!"

Hoe kom je in de Comeniusklas?

Ga eerst naar je docent van groep 7 of 8 en vraag hem of haar of jij een talentleerling bent. Als je docent van mening is dat dat zo is, kan je je aanmelden voor de Comenius Challenge. Als je de Challenge hebt doorlopen, kan je eventueel nog een dagje meelopen met een Comeniusklas. Daarna kan je bij de inschrijving aangeven of je voorkeur uitgaat naar een plaatsing in de Comeniusklas of in een normale vwo-brugklas.

Leerlingen die door overinschrijving niet in de Comeniusklas worden geplaatst, hebben automatisch recht op plaatsing in een reguliere vwo-brugklas.