Comeniusklas


Voor de leerlingen die meer aankunnen dan het reguliere vwo-programma heeft het Reviuslyceum de Comeniusleerlijn ontwikkeld.


In de regio bieden verschillende scholen een verrijkend programma aan. Er zijn scholen die daarbij kiezen voor verdieping in de vorm van versterkt taalonderwijs (bijv. TTO, gymnasium) of die kiezen voor verbreding in de vorm van versterkt techniekonderwijs, zoals het Technasium. Het Reviuslyceum steekt in op verdieping én verbreding door binnen de Comeniusleerlijn zowel versterkt taalonderwijs (Cambridge English, Goethe Deutsch en Delf Scolair) als het vak Life & Science aan te bieden. In dit laatstgenoemde vak staan het ontwikkelen van sociale vaardigheden als samenwerken, zelfsturend en zelfregulerend kunnen werken (Life) en het ontwikkelen van wetenschappelijk denken door onderzoeken en ontwerpen (Science) centraal.

 

In de eerste drie jaar levert een aantal vakken (Nederlands en wiskunde) – net als op de meeste gymnasia – onderwijstijd in, waardoor de leerlingen toch gewoon een lesprogramma van 32 uur per week hebben. De leerlingen worden in de Eerste Fase begeleid door een team van twee (hoog)begaafdheidscoaches.

 

In de Tweede Fase kunnen alle vwo-leerlingen op basis van hun eigen interesse excelleren door extra vakken en activiteiten te volgen. In kader van het ELOS-programma wordt vwo-leerlingen tevens de mogelijkheid geboden buiten curriculum verschillende (digitale) programma's te doorlopen aan nationale en internationale universiteiten. Geselecteerde vwo+-leerlingen worden in dit proces begeleid door een Excellentie (hoog)begaafdheidcoach. Zij stelt met deze leerlingen een portfolio samen, waarin de voortgang van hun ontwikkeling wordt vastgelegd.

 

Klik op de afbeelding om het pdf-bestand te openen.